Reiki

Spread the love

Το Ρέικι προέρχεται από την Ιαπωνία και είναι ένα ολιστικό θεραπευτικό σύστημα για το σώμα , το νού και το πνεύμα του ανθρώπου, που περιλαμβάνει την μετάδοση της ζωτικής ενέργειας μέσα από τα χέρια. Αποτοξινώνει το σώμα, ανακουφίζει από τους πόνους, επαναφέρει την ισορροπία του φυσικού σώματος κι ενισχύει τις φυσικές του λειτουργίες. Βάζοντάς μας σε μια κατάσταση βαθιάς χαλάρωσης κι εσωτερικής αρμονίας, μας βοηθά στο να επαναπροσδιορίσουμε τη ζωή μας, να απαλλαγούμε από το άγχος, το θυμό, τις ενοχές και τους φόβους μας και να εκφράσουμε συμπόνια, κατανόηση κι αγάπη στον εαυτό μας και στους άλλους. Μας οδηγεί στη συνειδητότητα και την επίγνωση φέρνοντας μας σε επαφή με την εσωτερική μας φωνή μέσα σε μια κατάσταση αποδοχής κι ενότητας.Το Ρέικι είναι μια απλή, ασφαλής ευχάριστη και φυσική θεραπευτική τέχνη. Εκτός από ατομικές συνεδρίες η Ξανθή Τσιούκα παρέχει και σεμινάρια 1ου, 2ου και 3ου βαθμού.

Τι σημαίνει Ρέικι

Ρέικι στα Ιαπωνικά σημαίνει συμπαντική ζωτική ενέργεια. Είναι μια πανάρχαια θεραπευτική τέχνη που εφαρμόζεται με το άγγιγμα των χεριών και έχει χρησιμοποιηθεί από όλους σχεδόν τους πολιτισμούς. Έκανε ξανά την εμφάνισή της στα μέσα του 19ου αιώνα από τον δόκτορα Μικάο Ουσούι στο Κιότο της Ιαπωνίας.

Η λέξη Reiki (Ρέικι) αποτελείται από δύο μέρη: Ρέι που σημαίνει συμπαντική όψη της ενέργειας, το Πνεύμα και είναι η αγνή ενέργεια που έρχεται από τα Ανώτερα Πνευματικά επίπεδα και το Κι που είναι η ζωτική ενέργεια που διαρρέει σε κάθε έμβιο ον. Είναι η ενέργεια της φύσης ,η καθαρή ενέργεια όπως την λαμβάνουμε από το Σύμπαν και την γη , το «τσι» όπως το ονομάζουν οι Κινέζοι, το «πράνα» σύμφωνα με τους Ινδουιστές και το «φως» των Χριστιανών.

Μέθοδος Αυτοπραγμάτωσης - Μέσο αυτοθεραπείας

Ένα μονοπάτι που μας οδηγεί στο Φως, στην Αυτογνωσία, στον Εαυτό μας. Αυτό που κάνει το Ρέικι απλό και μοναδικό είναι ότι μπορούμε να θεραπεύσουμε μόνοι μας τον εαυτό μας, χωρίς να αγωνιούμε να βρούμε τον κατάλληλο θεραπευτή σε κάθε περίπτωση.
Αφηνόμαστε απλά στην ενέργεια που ρέει μέσα μας συνειδητοποιώντας ότι το σώμα μας απλά θέλει να είναι υγιές . Και δεν σταματάει εκεί αλλά πάει και πιο βαθιά, στο συναισθηματικό και το νοητικό πεδίο και ακόμα πιο μακριά εκεί που ο άνθρωπος ενώνεται με το «θείο» ,εκεί που όλα είναι Ένα και που μόνο η γαλήνη και η Αγάπη βασιλεύουν.

Η Ιστορία του Ρέικι

Έχουν γραφτεί πολλά σχετικά με την ιστορία του Ρέικι και τον δάσκαλο Μικάο Ουσούι τα οποία είχαν διαφορές και κενά μεταξύ τους. Δεν υπήρχαν κείμενα και αποδείξεις όσον αφορά την διδασκαλία του και την ζωή του.

Όμως το 1994 ο Φράνκ Αρτζάβα Πέττερ, ένας γερμανός Δάσκαλος του Ρέικι που ζούσε στην Ιαπωνία ύστερα από πολλές έρευνες ετών ανακάλυψε τον τάφο του Δρ.Ουσούι στο Τόκυο στην Ιαπωνία. Πάνω στον τάφο υπάρχει μία επιγραφή που ο ίδιος ο Αρτζάβα φρόντισε να μεταφράσει και να μάθουμε ποιος ήταν τελικά ο μεγάλος δάσκαλος του Ρέικι.

Ο Μικάο Ουσούι γεννήθηκε στις 15 Αυγούστου του 1864 στο χωριό Γιάγκο στην Νότια Ιαπωνία .Παντρεύτηκε την Σαντάκο Σουζούκι και έκαναν δύο παιδιά. Πέθανε από εγκεφαλικό στις 9 Μαρτίου του 1926.

Ο δόκτωρ Ουσούι ειχε μία επιχείρηση, η οποία χρεοκόπησε, αφήνοντάς του όχι μόνο το βάρος μεγάλων χρεών αλλά και μια μεγάλη στροφή στην ζωή του όσον αφορά τον υλικό κόσμο και τον πλούτο. Έτσι μια μέρα ανέβηκε στο όρος Κουράμα, όπου υπάρχει ένας βουδιστικός ναός. Εκεί συνήθιζε να διαλογίζεται σ’ έναν καταρράκτη μέσα στο δάσος. Μετά από 21 μέρες νηστείας και διαλογισμού βίωσε την εμπειρία ενός «σατόρι»*

Αυτή ήταν η ενέργεια του Reiki (Ρέικι) και λίγο μετά την επιστροφή του από το όρος Κουράμα αφού την εφάρμοσε στον εαυτό του και μετά τη δοκίμασε στην οικογένειά του
άνοιξε μια κλινική στο Τόκυο το 1921 όπου θεράπευε χιλιάδες ασθενείς αλλά και διοργάνωνε σεμινάρια όπου μετέδιδε τις γνώσεις του.

Το 1923 ένας καταστρεπτικός σεισμός συγκλόνισε το Τόκυο. Χιλιάδες οι νεκροί αλλά ακόμα πιο πολλοί αυτοί που αρρώστησαν και τραυματίστηκαν. Ο δόκτωρ Ουσούι χρησιμοποίησε τις θεραπευτικές του δυνάμεις για να βοηθήσει τους επιζώντες. Πλήθος κόσμου επισκέπτονταν την κλινική του που σύντομα δεν τους χωρούσε και έτσι έφτιαξε μία καινούρια έξω από το Τόκιο, στο Ναγκάνο.

Η φήμη του εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα σε όλη την Ιαπωνία και άρχισαν να τον προσκαλούν από διαφορετικά σημεία της χώρας. Ταξίδεψε αρκετά και το 1926 καθώς βρισκόταν στην πόλη Φουκουγιάμα υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και πέθανε.

Ο δρ.Ουσούι το 1922 ίδρυσε το «Ουσούι Ρέικι Ρυόχο Γκακέι» (Σύνδεσμος μεθόδου Ρέικι Ουσούι)για να εφαρμόσει και να διδάξει το Reiki ( Ρέικι) όπου ήταν ό πρώτος πρόεδρος. Πάνω από δύο χιλιάδες άνθρωποι έμαθαν Ρέικι από τον ίδιο.

Ιαπωνικό Κίνημα Ρέικι

Μετά τον δρ.Ουσούι υπήρξαν άλλοι πέντε πρόεδροι στον Σύνδεσμο Θεραπευτικής Μεθόδου Ρέικι Ουσούι, οι Ουσίντα, Τακετόμι, Γουατανάμπε, Γουανάμι η κυρία Κογιάμα και το 1998 ανέλαβε ο κ.Κόντο.

Στην Ιαπωνία εκτός από τον Σύνδεσμο αυτό που είναι κλειστός για τους ξένους υπάρχουν τουλάχιστον άλλοι τρεις που είναι ανοιχτοί στον δυτικό κόσμο.

Ο κύριος Τσουτζίρο Χαγιάσι ήταν ένας απόστρατος αξιωματικός του ναυτικού που έγινε μαθητής του Δρ.Ουσούι σε ηλικία 47 ετών και μετά έγινε δάσκαλος.

Όταν έφυγε από τον Σύνδεσμο Μεθόδου Ρέικι του Ουσούι δημιούργησε την δική του κλινική και τον δικό του Σύνδεσμο Ρέικι που τον ονόμασε Χαγιάσι Σικι Ρέικι. Δίδασκε το Ρέικι και έγραψε και το δικό του εγχειρίδιο. Μετά το Θάνατό του το 1941 τον διαδέχτηκε στην Ιαπωνία η σύζυγός του ενώ πριν είχε επισκεφτεί την Χαβάη και είχε χρίσει επικεφαλή την Χαβάγιο Τακάτα για το Ρέικι στην Δύση.

Δυτικό Κίνημα Ρέικι

Η Χαβάγιο Τακάτα γεννήθηκε το 1900 στο νησί Καουάι στην Χαβάη από Ιάπωνες γονείς μετανάστες.

Έμεινε χήρα με δύο παιδιά και είχε διάφορα προβλήματα υγείας. Όταν πέθανε η αδερφή της το 1935 πήγε στην Ιαπωνία για να ειδοποιήσει τους γονείς της.

Εκεί άκουσε για την κλινική του Χαγιάσι και τον επισκέφτηκε για θεραπεία. Καθώς τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε ξεπεράστηκαν φανερά εντυπωσιασμένη από το Ρέικι ζήτησε από τον Χαγιάσι να της μυηθεί σε αυτή την μέθοδο. Εκείνος παρά το γεγονός ότι δεν ήθελε να διδάξει σε ξένο αυτή την μέθοδο τελικά πείστηκε και της έδωσε τον πρώτο βαθμό και αργότερα τον δεύτερο.

Ο Χαγιάσι το 1938 ταξίδεψε με την κόρη του στην Χαβάη και έκανε δασκάλα την κ.Τακάτα. Εκείνη αργότερα πήγε στις Ηνωμένες Πολιτείες και μέχρι τον θάνατό της το 1980 είχε κάνει δασκάλους 22 άτομα. Μετά τον θάνατό της ανέλαβε η εγγονή της Φίλις Φουρουμότο .

Πάρα πολλά άλλαξαν στο σύστημα Ρέικι όπως αυτό το δίδαξε ο κ.Χαγιάσι και όπως το μετέδωσε η κ.Τακάτα. Πολλές ασκήσεις και τεχνικές αφαιρέθηκαν ίσως γιατί ήθελε η κ.Τακάτα να μπορέσει να γίνει πιο εύκολα αποδεκτό στους Δυτικούς το σύστημα αυτό.

Το Ρέικι όπως ήρθε από τους Χαγιάσι-Τακάτα είναι γνωστό ως Ουσούι Σίκι Ριόχο.

Μετά το Θάνατο της κ.Τακάτα το Δυτικό κίνημα του Ρέικι χωρίστηκε σε δύο βασικά Τμήματα: το «Σύνδεσμο Ρέικι» (Reiki Alliance) υπο την ηγεσία της Φίλις Φουρουμότο και την «Μέθοδο της Ακτινοβολίας» (Radiance Technique) με επικεφαλής την Μπάρμπαρα Ρέι. Και τα δυο έχουν έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες. Από τον «Σύνδεσμο Ρέικι» βγήκαν ανεξάρτητοι δάσκαλοι και το Ρέικι Όσσο.

Οι Αρχές του Ρέικι

Ο δόκτωρ Ουσούι πίστευε ότι πρώτα πρέπει να θεραπεύσουμε το νου και το πνεύμα για να μπορέσουμε να έχουμε και ένα σώμα υγιές. Αλλιώς η αρρώστια επιστρέφει πολλές φορές πιο δυνατή.

Για το λόγο αυτό εφάρμοζε και ακολουθούσε πέντε αρχές που τις επέβαλλε στους μαθητές του και έπρεπε να ζουν σύμφωνα με αυτές αν ήθελαν να διδάξουν το Ρέικι και σε άλλους αλλά και γενικότερα για την πνευματική τους ανάπτυξη. Είναι πολύ σημαντικό να εμβαθύνουμε σε αυτές τις αρχές ,να τις μελετήσουμε με την καρδιά μας και να διαλογιστούμε πάνω σε αυτές. Πάνω στην επιτάφια επιγραφή γράφονται τα εξής για αυτές τις αρχές:

«Αν ακολουθήσετε αυτές τις αρχές θα κατακτήσετε την γαλήνη των αρχαίων σοφών. Για να αρχίσετε να διαδίδετε το σύστημα Ρέικι, πρέπει να αρχίσετε από κάτι που είναι κοντινό σε σας (από τον εαυτό σας), μην αρχίσετε από κάτι που είναι απόμακρο όπως η φιλοσοφία ή η λογική.
Κάθε πρωί και βράδυ καθίστε σιωπηλοί και ακίνητοι με τα χέρια διπλωμένα στην θέση «γκάσο» (στην καρδιά).Ακολουθήστε τις βασικές αρχές ,εξαγνιστείτε και ησυχάστε .Ασχοληθείτε με την καρδιά σας και κάντε πράγματα που σας υπαγορεύει το σιωπηλό κομμάτι μέσα σας. Όλοι μπορούν να κατακτήσουν το Ρέικι, γιατί ξεκινά από μέσα μας!»

Μόνο για σήμερα ΜΗΝ ΘΥΜΩΝΕΙΣ

Παρατήρησε τον θυμό σου και κατανόησε την αιτία του. Ίσως πολλές φορές να μην μπορείς να τον σταματήσεις. Και δεν χρειάζεται άλλωστε. Μπορεί να σου κάνει καλό να βγει προς τα έξω αυτό που σε ενοχλεί και σε κάνει να θυμώνεις. Επίσης μπορεί να κάνει καλό στον άνθρωπο που απευθύνεται. Ίσως να χρειάζεται για κάποιο λόγο να τον «ταρακουνήσουμε». Όπως και να έχει δες τον θυμό σου πιο πέρα από μια έκρηξη της στιγμής. Δες αν σου έχει γίνει συνήθεια να θυμώνεις και να αντιδράς σε όλους και σε όλα όταν δεν γίνονται όπως εσύ τα θέλεις. Αντί να προσπαθείς να ελέγξεις τον θυμό σου κοίταξε μέσα στην καρδιά σου και την θλίψη που υπάρχει εκεί. Κατανόησε και αναγνώρισε την και αντιμετώπισέ τη. Δες τι υπάρχει πίσω από αυτή την θλίψη και κλάψε για αυτό. Κλάψε για την απώλεια που μπορεί να έχεις νιώσει για την αποτυχία και ότι σε κάνει να είσαι ακόμα θλιμμένος και θυμωμένος χωρίς να προσπαθείς να διώξεις τον πόνο. Και τότε ο θυμός θα αρχίσει να χάνεται σιγά και στην θέση του θα μπουν όμορφα συναισθήματα φωτεινά και θετικά .

Μόνο για σήμερα ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ

Η ανησυχία για το κάθε τι σου δηλητηριάζει το σώμα, το νου και την ψυχή. Σου προκαλεί ένταση, φόβο και ενοχή και όλα αυτά μαζί σε κάνουν δυστυχισμένο. Σε απομακρύνουν από το να ζήσεις αυτά που θα σου φέρει η στιγμή. Παρέμεινε με πίστη ανοιχτός σε όλα τα όμορφα πράγματα και άφησε την ροή να σε παρασύρει εκεί που χρειάζεται να πας χωρίς να υποφέρεις και να αγωνιάς. Όταν καταλάβεις ότι η ανησυχία είναι κάτι που δεν συμβαίνει μόνο σε σένα αλλά και σε πολλούς άλλους γύρω σου τότε έχεις την επιλογή είτε να την ενεργοποιήσεις και να συνεχίσεις να ανησυχείς είτε να σταματήσεις και να προχωρήσεις παρακάτω με δημιουργία και θάρρος. Επιτρέποντας την θεϊκή βοήθεια και προστασία να έρθει κοντά σου. Είναι μέχρι να καταλάβεις ότι για ότι σου συμβαίνει έχεις εσύ την επιλογή.

Να είσαι ΕΥΓΝΩΜΩΝ

Να είσαι ευγνώμων για κάθε έμβιο όν. Για την ζωή την ίδια. Δεν χρειάζεται να έχεις κάποιον ιδιαίτερο λόγο για να δείξεις ευγνωμοσύνη. Ας είσαι ευγνώμων για οτιδήποτε σου παρουσιαστεί στην ζωή σου. Για τους φίλους και τους εχθρούς , για την επιτυχία και την αποτυχία, για τις ευκολίες και τις δυσκολίες. Για το θείο δώρο της Αγάπης και την ευκαιρία που είχες στην «ζωή». Ξύπνησε το πρωί και ξεκίνα την ημέρα σου με ένα μεγάλο «Ευχαριστώ». Νοιώσε στην καρδιά σου την ευγνωμοσύνη, άφησε να κυλήσει μέσα σου σαν ευλογία και θα δεις πως θα ξεχειλίσεις από γαλήνη και γλυκύτητα και πόσο γρήγορα θα την μεταδόσεις και στους γύρω σου. Απλά δοκίμασέ το.

Δούλεψε ΕΝΤΙΜΑ

Αυτή η αρχή έχει να κάνει με το πόσο σεβόμαστε την δουλειά που έχουμε επιλέξει να κάνουμε. Όλες οι δουλειές είναι άξιες για σεβασμό αγάπη και ευγνωμοσύνη. Ας δεχτούμε το γεγονός ότι μας επιτρέπουν να ζούμε με αξιοπρέπεια, τίμια και να εκπληρώνουμε με αγάπη το σκοπό για τον οποίο ήρθαμε στην γη. Όσο είμαστε συνεπείς στον ρόλο που έχουμε αναλάβει σε μια κοινωνία αυτό μας φέρνει πιο κοντά στο να νοιώθουμε χαρά και ολοκλήρωση. Κάθε τι που κάνουμε ας το κάνουμε με αγάπη και αφοσίωση και θα έχουμε πάντα αφθονία και ευημερία.

ΤΙΜΑ τους άλλους

Τίμα και σεβάσου κάθε άνθρωπο και κάθε έμβυο ον γύρω σου. Τίμα τους γονείς σου και τους ηλικιωμένους.
Οι γονείς μας έφεραν στην ζωή, μας φρόντισαν και μας δίδαξαν ότι μπορούσαν.
Ακόμα και αν έκαναν λάθη τους οφείλουμε σεβασμό και συγχώρεση.
Έτσι εξυψώνουμε τον εαυτό μας και οδηγούμαστε σε μια βαθύτερη εσωτερική γαλήνη και ηρεμία. Ας νοιώσουμε την συμπόνια για κάθε πλάσμα και ας δούμε πόσο μεγάλη μπορεί να γίνει μια αγκαλιά . Τιμώντας τους άλλους τιμάμε την ίδια την ύπαρξη και βοηθάμε τον εαυτό μας να ανέβει ακόμα ένα σκαλοπάτι που θα τον οδηγήσει ακόμα πιο ψηλά στον πνευματικό κόσμο και στην ευτυχία.

Τα επίπεδα του Ρέικι

Στο παραδοσιακό σύστημα Ουσούι Ρέικι (Ουσούι Σίκι Ριόχο) υπάρχουν τρία επίπεδα εκπαίδευσης, τρεις 'βαθμοί' όπως ονομάζονται. Ο Πρώτος Βαθμός, ο Δεύτερος Βαθμός και ο Τρίτος Βαθμός, ο βαθμός του Μάστερ (του Δασκάλου).

Στον Α' Βαθμό Ρέικι γίνονται 4 συντονισμοί με την θεραπευτική ενέργεια, ερχόμαστε σε επαφή με το σώμα μας μέσω της αυτό-θεραπείας, μαθαίνουμε την ιστορία του Ρέικι, τις αρχές ,τις βασικές Ιαπωνικές και Δυτικές τεχνικές και ανοιγόμαστε με Αγάπη στην ανταλλαγή αυτής της υπέροχης ενέργειας.

Υπάρχουν διαλογισμοί και συντονισμοί με τη συμπαντική ενέργεια που μας ανοίγουν και γινόμαστε κανάλια του Ρέικι.

Διδάσκονται οι θέσεις των χεριών πάνω στο σώμα για την αυτό-θεραπεία και την θεραπεία σε άλλους.

Στον Β’ Βαθμό Ρέικι γίνονται άλλοι 4 συντονισμοί και διαλογισμοί Φωτός , δίνονται τρία ενεργειακά σύμβολα και μαθαίνεται η θεραπεία από απόσταση.
Μαθαίνουμε επιπλέον Τεχνικές και διαλογισμούς. Με τον 2ο βαθμό ερχόμαστε σε επαφή με πιο δυνατές συχνότητες και ανακαλύπτουμε και ενδυναμώνουμε και τα υπόλοιπα σώματά μας εκτός από το φυσικό και το συναισθηματικό. Με τους συντονισμούς του δεύτερου βαθμού αυξάνονται η δύναμή μας και τα επίπεδα της ενέργειας καθώς ανοίγεται η διαίσθησή μας και ενισχύονται οι ψυχικές μας ικανότητες.

Στον Γ’ Βαθμό Ρέικι δίνεται το Ρέικι Μάστερ σύμβολο και οι συντονισμοί του μας οδηγούν σε μια βαθιά κάθαρση ,σε μια ένωση με τον Ανώτερο Εαυτό μας και σε επαφή με το πνευματικό μας σώμα. Αν θέλουμε να διδάξουμε αυτή την θεραπευτική τέχνη τότε ακολουθούμε μια περίοδο εκπαίδευσης με αρκετή προσωπική δουλειά και ανάπτυξη σε πολλά επίπεδα.

Τα Μοντέρνα Συστήματα του Ρέικι χωρίζουν τον τρίτο βαθμό σε δύο επίπεδα:Το 3Α είναι το επίπεδο του Μάστερ στο οποίο παίρνουμε τους συντονισμούς και το σύμβολο του Μάστερ. Το 3B είναι το επίπεδο του Μάστερ-Δασκάλου, το επίπεδο στο οποίο εκπαιδευόμαστε για να γίνουμε δάσκαλοι της τέχνης του Ρέικι.

Όσοι δεν ενδιαφέρονται να διδάξουν το Ρέικι στους άλλους αλλά το χρειάζονται για την προσωπική τους εξέλιξη και ενδυνάμωση σταματούν στο επίπεδο 3Α.

Εκπαίδευση Δασκάλου Ρέικι

Το 3Β είναι το επίπεδο του Μάστερ Δασκάλου. Αν αισθάνεσαι ότι αυτό το θείο Δώρο που είναι το Ρέικι θέλεις να το δώσεις και σε άλλους τότε θα χρειαστεί να περάσεις κάποια εκπαίδευση μαζί με τον δάσκαλό σου. Το να γίνεις Δάσκαλος δεν έχει να κάνει μόνο με το πόσο καλά εκπαιδευμένος είσαι αλλά και με το πόσο αγάπη και ειλικρίνεια υπάρχει μέσα στην καρδιά σου. Έχει να κάνει με την καθαρότητα των προθέσεών σου και με την αγνότητα της ψυχής. Έχει να κάνει με το πόση σοφία και γνώση έχεις γειώσει με την καθοδήγηση των πνευματικών σου δασκάλων και του Ανώτερου Εαυτού.

Περίοδος Αναμονής

Καλό είναι να περιμένεις λίγο μετά από κάθε βαθμό πριν πας στον επόμενο. Συνήθως μετά τον Πρώτο Βαθμό περιμένουμε 21 ημέρες τουλάχιστον για να πάμε στο Δεύτερο, και τουλάχιστον τρεις μήνες για να πάμε από τον Δεύτερο στον Τρίτο. Παλιότερα, οι περίοδοι αναμονής ανάμεσα στους βαθμούς ήταν τριπλάσιες.

Η αναμονή υπάρχει για δύο λόγους. Πρώτον για να έχεις το χρόνο να εξασκηθείς στον κάθε βαθμό και να ανακαλύψεις όλες τις πλευρές, όλες τις παραλλαγές και όλες τις τεχνικές του κάθε βαθμού. Δεύτερον διότι τον κάθε βαθμό ακολουθεί μια περίοδος καθαρισμού που συμβαίνει στο φυσικό και στο συναισθηματικό επίπεδο. Είναι μια ευκαιρία να εξασκηθείς στο Ρέικι και να καθαρίσεις σε βάθος τον εαυτό σου.

Φυσικά είναι στο χέρι του Δασκάλου και του κάθε μαθητού το πότε αυτός θα πάρει τον κάθε βαθμό. Υπάρχουν άτομα που περιμένουν πολύ περισσότερο και άλλα που κάνουν και τους τρεις βαθμούς σε τρεις μέρες ή σε τρεις μήνες! Δυστυχώς κάποια από αυτά τα άτομα χάνουν πολλές από τις ευκαιρίες που δίνει το Ρέικι και δεν εκτιμάνε και τόσο αυτό το δώρο. Είναι άλλο ένα σεμινάριο στον σάκο τους. Κάθε άτομο ξέρει πότε είναι έτοιμο να προχωρήσει και να μάθει περισσότερα πράγματα και καθένας γνωρίζει πώς να τα αξιοποιήσει για το καλύτερο δυνατό.

Περίοδος καθαρισμού

Μετά από κάθε σεμινάριο, κάθε βαθμό ακολουθεί μια περίοδος «καθαρισμού».

Δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτα απλά να το παρατηρήσουμε. Οι συντονισμοί του Ρέικι ανοίγουν τα ενεργειακά κανάλια και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ο οργανισμός καθώς αρχίζει να ρέει μέσα του καθαρή ενέργεια να θέλει να αποβάλει ότι τον «βρωμίζει». Το σώμα αρχίζει να αποβάλει τις τοξίνες, τα συναισθήματα που είναι καταπιεσμένα βγαίνουν στην επιφάνεια για να φύγουν και οτιδήποτε είναι μπλοκαρισμένο στα διάφορα επίπεδα της ζωής μας αρχίζει να ενεργοποιείται ξανά. Ίσως να βγει θυμός, στενοχώρια, ένταση κλάμα. Μην ανησυχείς! Δες το σαν μια ευκαιρία να απαλλαγείς από ότι δεν χρειάζεται. Στο τέλος αυτής της διαδικασίας θα νοιώθεις μεγάλη ανακούφιση. Έχε εμπιστοσύνη ότι γίνεται για το Ανώτερο καλό σου και κάνε όσο περισσότερο Ρέικι μπορείς. Λέγεται ότι η περίοδος καθαρισμού μετά τον 1ο Βαθμό είναι 21 μέρες, ,μετά τον 2ο τρεις μήνες και μετά τον 3ο αρκετοί μήνες ή και χρόνια.

Κάθε άτομο βιώνει την δική του κάθαρση και είναι ξεχωριστή και μοναδική σύμφωνα με τις ανάγκες του και την προσωπικότητά του. Όπως και να είναι για τον καθένα μας αποτελεί μια μαγική εμπειρία στην πορεία της προσωπικής μας εξέλιξης και ενδυνάμωσης.

Θεραπεία Ρέικι

Μια θεραπευτική συνεδρία Ρέικι γίνεται πολύ απλά .Ξαπλώνουμε σε ένα κρεβάτι θεραπείας και ο θεραπευτής μας αγγίζει απαλά πάνω από τα ρούχα σε διάφορα σημεία του σώματος. Κατά την διάρκεια μιας θεραπείας μπορεί να νοιώσουμε ζέστη ή μούδιασμα ή κύματα ενέργειας να διαπερνούν το σώμα. Μπορεί επίσης να μην αισθανθούμε κάτι το ιδιαίτερο. Το σίγουρο είναι ότι η ενέργεια του Ρέικι έχει την δική της σοφία και πηγαίνει όπου το σώμα το χρειάζεται. Τις πιο πολλές φορές νοιώθουμε μια βαθιά χαλάρωση ξεκούραση και αναζωογόνηση. Μία συνεδρία Ρέικι διαρκεί από μία έως μία και μισή ώρα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Κανένα ενεργειακό σύστημα θεραπείας δεν αντικαθιστά την ιατρική ή ψυχολογική διάγνωση και περίθαλψη. Σε βοηθά να ανακαλύψεις τον εαυτό σου και να φέρεις την υγεία και την χαλάρωση τόσο στο φυσικό επίπεδο όσο και σε όλα τα υπόλοιπα επίπεδα.

Το Ρέικι συμπληρώνει την ιατρική θεραπεία, σε βοηθά να καθαρίσεις το ενεργειακό σου πεδίο και μειώνει τις παρενέργειες από τα διάφορα χημικά (π.χ. φάρμακα).

Αν ακολουθείς κάποια θεραπευτική αγωγή, ΜΗΝ ΤΗΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ!!!

Μπορείς να κάνεις παράλληλα και συνεδρίες Ρέικι και να ενισχύσεις τη δράση της και τα αποτελέσματα, εξαλείφοντας τυχόν παρενέργειες.

Ενεργειακό σύστημα - Ενεργειακά κέντρα"Τσάκρα"

Ενεργειακά κανάλια "Μεσημβρινοί" - Αύρα

Ο άνθρωπος δεν αποτελείται μόνο από το φυσικό σώμα. Ο ανθρώπινος οργανισμός βρίσκεται στην ζωή χάρη στην ενέργεια.

Οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν ότι μόνο ο υλικός κόσμος είναι πραγματικότητα, αφού μόνο αυτός γίνεται αντιληπτός από τις αισθήσεις και μπορεί να συλληφθεί από το λογικό νου. Όμως ένα ευαισθητοποιημένο μάτι μπορεί να αντιληφθεί τις περίπλοκες και πολυάριθμες ενεργειακές δομές ,τα σχήματα και τα χρώματα μέσα και γύρω από το φυσικό σώμα.

Η δύναμη που εργάζεται πίσω από την υλική εμφάνιση του σώματος αποτελεί ένα πολύπλοκο ενεργειακό σύστημα που αποτελείται από τρία βασικά στοιχεία:

Τα λεπτά ή ενεργειακά σώματα.
Τα τσάκρα, ή ενεργειακά κέντρα.
Τα ενεργειακά κανάλια ή μεσημβρινοί.
Τα ενεργειακά κάντρα (μεσημβρινοί) είναι ένα ενεργειακό δίκτυο αρτηριών το οποία μεταφέρει το πράνα, την ζωτική ενέργεια σε όλη την έκταση του ενεργειακού συστήματος του ανθρώπου.

Το επίπεδο συνειδητότητας κάθε ζωντανού οργανισμού εξαρτάται από τις συχνότητες της πράνα που μπορεί να απορροφήσει και να αποθηκεύσει. Τα ζώα έχουν χαμηλότερες συχνότητες από τους ανθρώπους και οι εξελιγμένοι άνθρωποι υψηλότερες από αυτούς που είναι σε κατώτερο στάδιο εξέλιξης.

Τα ενεργειακά κανάλια (μεσημβρινοί) ενός ενεργειακού σώματος συνδέονται με τα ενεργειακά κανάλια του γειτονικού ενεργειακού σώματος διαμέσου των τσάκρα (ενεργειακών κέντρων).

Παρακάτω περιγράφονται τα κύρια ενεργειακά κέντρα τσάκρα. Τα τσάκρα βρίσκονται σε στενή αλληλεπίδραση και βοηθούν στην λειτουργία των διαφόρων ενεργειακών σωμάτων που περιβάλουν το φυσικό μας σώμα. Τα ενεργειακά σώματα είναι τα εξής:

Το αιθερικό σώμα ή « αιθερικό διπλό»
Το συναισθηματικό ή αστρικό σώμα.
Το νοητικό σώμα.
Το πνευματικό ή αιτιατό.
Το κάθε ένα από αυτά τα σώματα διαθέτει την δική του θεμελιώδη δονητική συχνότητα.
Ξεκινώντας από το αιθερικό που είναι το πιο κοντινό στο φυσικό σώμα και ανεβαίνοντας η συχνότητες αυτές αυξάνονται.

Τα διάφορα ενεργειακά σώματα δεν είναι ανεξάρτητα μεταξύ τους αλλά διαποτίζουν το ένα το άλλο.

Τα τσάκρα όταν λειτουργούν σωστά παίρνουν και μεταβολίζουν την ενέργεια και την διοχετεύουν στους αδένες του σώματος και στο νευρικό σύστημα διασφαλίζοντας ένα υγιές σώμα σε όλα τα επίπεδα.

Το Ρέικι ανοίγει, καθαρίζει και φορτίζει τα τσάκρα. Δίνει ζωτική ενέργεια στο αιθερικό σώμα, η οποία μέσα από τους μεσημβρινούς (νάντι ή ενεργειακά κανάλια) και μέσα από τα τσάκρα διοχετεύεται μέσα στο σώμα.

Τα Επτά Κύρια Ενεργειακά Κέντρα "Τσάκρα"

Πρώτο κέντρο :Τσάκρα Βάσης ή Μουλαντάρα

Θέση: στο περίνεο ,στον κόκκυγα
Αδένας : Επινεφρίδια
Σύμβολο, Σχήμα : Λωτός με τέσσερα πέταλα
Χρώμα: Κόκκινο - Μάντρα : ΛΑΜ
Στοιχείο : Γη - Αίσθηση : Όσφρηση
Λειτουργία : Επιβίωση, Πρόγονοι, Γείωση, Ασφάλεια ,Σταθερότητα.

Δεύτερο Κέντρο : Ιερό Τσάκρα ή Σαβαντισθάνα

Θέση : πάνω από τα γεννητικά όργανα
Αδένας : Ωοθήκες - Όρχεις
Σύμβολο , Σχήμα : Λωτός με έξι πέταλα
Χρώμα : Πορτοκαλί - Μάντρα : ΒΑΜ
Στοιχείο : Νερό - Αίσθηση : Γεύση
Λειτουργία : Σχέση με άλλους ανθρώπους, Σχέση με εξωτερικούς παράγοντες, με τα Υλικά Αγαθά και με την Εργασία, Έλεγχος , Σεξουαλικότητα ,Αναπαραγωγή, Δημιουργία.

Τρίτο κέντρο : Τσάκρα Ηλιακού Πλέγματος ή Μανιπούρα

Θέση : Ανάμεσα στον αφαλό και το διάφραγμα
Αδένας : Πάγκρεας
Σύμβολο , Σχήμα : Λωτός με δέκα πέταλα
Χρώμα : Κίτρινο – Μάντρα : ΡΑΜ
Στοιχείο : Φωτιά - Αίσθηση : Όραση
Λειτουργία : Προσωπικότητα, Εγωισμός, Αυτοπεποίθηση, Δύναμη

Τέταρτο Κέντρο : Τσάκρα της Καρδιάς ή Αναχάτα

Θέση : Κέντρο του Θώρακα
Αδένας : Θύμος
Σύμβολο, Σχήμα : Λωτός με δέκα πέταλα
Χρώμα : Πράσινο – Μάντρα : ΓΙΑΜ
Στοιχείο : Αέρας – Αίσθηση : Αφή
Λειτουργία : Θυμός, Ζήλια, Μίσος, Ελπίδα, Χαρά, Συγχώρεση, Αγάπη

Πέμπτο κέντρο : Τσάκρα του Λαιμού ή Βισούντα

Θέση : Βάση του λαιμού
Αδένας : Θυρεοειδής ή παραθυρεοειδής
Σύμβολο , Σχήμα : Λωτός με δεκαέξι πέταλα
Χρώμα : Μπλε – Μάντρα : ΧΑΜ
Στοιχείο : Αιθέρας - Αίσθηση : Ακοή
Λειτουργία : Έκφραση , Επικοινωνία., Δημιουργικότητα

Έκτο Κέντρο : Τσάκρα του Τρίτου Ματιού η Άτζνα

Θέση : Κέντρο μετώπου
Αδένας : Υπόφυση
Σύμβολο , Σχήμα :Λωτός με δύο πέταλα
Χρώμα : Μοβ, Λουλακί – Μάντρα : ΟΜ
Στοιχείο : Η ουσία όλων των στοιχείων - Αίσθηση : Νους
Λειτουργία : Σκέψη , Λογική ,Διαίσθηση

Έβδομο κέντρο : Τσάκρα του Στέμματος ή Σαχασράρα

Θέση : Κορυφή του κεφαλιού
Αδένας : Επίφυση
Σύμβολο , Σχήμα : Λωτός με χίλια πέταλα
Χρώμα : Λευκό , Βιολετί , όλα τα Χρώματα – Μάντρα : ΣΟΥΜ
Στοιχείο: Πνεύμα – Αίσθηση : Συνείδηση
Λειτουργία : Συνειδητοποίηση, Υπέρβαση, Έκσταση, Φώτιση, Ένωση.

Αλήθειες για το Ρέικι

Το Ρέικι βοηθάει το άτομο να ανακαλύψει τη δύναμη που έχει μέσα του για αυτό-θεραπεία.
Το Ρέικι λειτουργεί σε όλα τα επίπεδα: στο φυσικό, στο συναισθηματικό, στο νοητικό και στο πνευματικό.
Το Ρέικι προάγει σωματική δύναμη και ευεξία καθώς και συναισθηματική και νοητική καθαρότητα και διαύγεια.
Το Ρέικι μειώνει ή εξαφανίζει τον πόνο.
Το Ρέικι καθαρίζει το σώμα από αρνητικές ενέργειες και απομακρύνει ενεργειακά μπλοκαρίσματα.
Το Ρέικι επιφέρει αποτοξίνωση στο σώμα.
Το Ρέικι ενισχύει όλες τις φυσικές λειτουργίες του σώματος.
Το Ρέικι θεραπεύει την αιτία κάθε αρρώστιας πρώτα και μετά τα συμπτώματα.
Το Ρέικι ανοίγει και καθαρίζει τα ενεργειακά κανάλια και τα ενεργειακά κέντρα και τα φορτίζει με καθαρή ζωτική ενέργεια.
Το Ρέικι δίνει ενέργεια ακριβώς εκεί που τη χρειάζεται το κάθε άτομο. Η ενέργεια έχει τη δική της ευφυΐα και προσαρμόζεται στις ανάγκες του κάθε ατόμου.
Το Ρέικι μας βοηθάει να ζούμε πιο συνειδητά στην καθημερινότητα και να βιώνουμε την θετικότητα, την χαρά και την αγάπη κάθε μέρα.
Το Ρέικι μας βοηθάει να απελευθερώσουμε τα συναισθήματά μας και να αποκτήσουμε ισορροπία.
Το Ρέικι μας στηρίζει με αγάπη, είναι μια συμπαντική αγκαλιά!
Το Ρέικι δίνει προστασία τόσο στον θεραπευτή όσο κα στο άτομο που λαμβάνει την ενέργεια.
Το Ρέικι υπήρχε πάντοτε στη Γη αλλά τις περισσότερες φορές ήταν κρυφό και απομονωμένο, προνόμιο πνευματικά εξελιγμένων ανθρώπων.
Το Ρέικι καλλιεργεί τη θετική μας στάση απέναντι στη ζωή.
Το Ρέικι αυξάνει την αυτοπεποίθηση μας.
Το Ρέικι μας βοηθάει να καθαρίσουμε τον εαυτό μας από τον εγωισμό, το θυμό, τις ενοχές και τις φοβίες.
Το Ρέικι ανοίγει τη διαίσθηση, εξυψώνει τη συνείδηση και μας φέρνει σε επαφή με την εσωτερική μας φωνή.
Το Ρέικι μας βοηθάει να ξανανιώσουμε και να βιώσουμε την χαρά, την απλότητα και την αγνότητα της παιδικότητας.
Το Ρέικι μας βοηθάει να ανακαλύψουμε και να αναδείξουμε την ομορφιά μέσα μας και γύρω μας.
Το Ρέικι μας γειώνει, μας ενώνει με την ενέργεια της γης βάζοντας τα πόδια μας με δύναμη, σταθερότητα και ασφάλεια στη γη.
Το Ρέικι καλλιεργεί την ευγνωμοσύνη σε κάθε τι που μας περιβάλλει.
Το Ρέικι ενισχύει την εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, στους ανθρώπους, στη ζωή και στο σύμπαν.
Το Ρέικι μας εξυψώνει πνευματικά καθώς μας ανοίγει ολοένα και πιο πολύ στο Φως και στην Αγάπη.
Το Ρέικι είναι πολύ ευχάριστο, ξεκουράζει και χαλαρώνει βαθιά και μας αναζωογονεί πλήρως.
Το Ρέικι βοηθάει να απαλλαγούμε από το στρες και το άγχος.
Όσο Ρέικι κάνεις σε άλλους τόσο Ρέικι παίρνεις και εσύ.
Ο θεραπευτής του Ρέικι δεν δίνει τη δική του ενέργεια αλλά καθαρή ζωτική ενέργεια.
Το Ρέικι έρχεται από την Συμπαντική Πηγή, της ενέργειας και δεν τελειώνει ποτέ.
Το Ρέικι δεν σου παίρνει ενέργεια αλλά σου δίνει όποτε κάνεις.
Το Ρέικι δυναμώνει με την εξάσκηση και με κάθε βαθμό που παίρνεις.
Δεν δίνεις εσύ την ενέργεια στο σώμα, αλλά το σώμα την τραβάει γι΄ αυτό δεν μπορείς να δώσεις ποτέ παραπάνω Ρέικι.
Το Ρέικι δεν κάνει ποτέ κακό και δεν γίνεται λάθος στην θεραπεία γιατί τα κάνει όλα η ενέργεια.
Το Ρέικι σε βοηθάει να δώσεις αγάπη στην οικογένεια σου και στους δικούς σου ανθρώπους.
Το Ρέικι είναι ιδιαίτερα ευχάριστο και αποτελεσματικό όταν κάνεις συνεδρίες κάθε μέρα ή αν τρία-τέσσερα άτομα σου κάνουν Ρέικι συγχρόνως.
Το Ρέικι μπορεί να συνδυαστεί με επιτυχία με κάθε συμβατική ή εναλλακτική θεραπεία.
Το Ρέικι μειώνει ή εξαφανίζει όλες τις αρνητικές επιδράσεις και παρενέργειες των φαρμάκων, των ακτινοβολιών και της χημειοθεραπείας.
Το Ρέικι ωφελεί και τα παιδιά και τους ηλικιωμένους.
Όλο οι άνθρωποι μπορούν να μάθουν Ρέικι γιατί είναι πολύ απλό και φυσικό. Το Ρέικι ανήκει σε όλους τους ανθρώπους και είναι γενετήσιο δικαίωμα αλλά και φυσικό ταλέντο όλων.
Το Ρέικι βοηθάει το άτομο να συνειδητοποιήσει γιατί του συμβαίνουν πράγματα.
Το Ρέικι μας βοηθάει να πάρουμε την ευθύνη για την υγεία μας.
Το Ρέικι ωφελεί τα ζώα, τα φυτά και ολόκληρο τον πλανήτη!
Το Ρέικι αναγνωρίζει την αξία όλων των δασκάλων. Κάθε μαθητής θα πάει στον δάσκαλο που του ταιριάζει και που θα ‘τραβήξει’ ενεργειακά.
Το Ρέικι είναι αποδοχή και ενότητα.
Το Ρέικι είναι ένας ατελείωτος δρόμος, ένας κόσμος με χίλια θαύματα για αυτό μη σταματάς ποτέ να το εξερευνάς: Διάβασε, παρακολούθησε σεμινάρια επικοινώνησε με μαθητές κα δασκάλους και πάνω απ΄ όλα κάνε εξάσκηση.
Το Ρέικι είναι Αγάπη. Μας βοηθάει να ακολουθήσουμε το δρόμο μας και να ενωθούμε με την Ατελείωτη και την Τέλεια Αγάπη, με μια Αγάπη Χωρίς Όρους!!!

Ανοίξεως 24

Εκάλη, Λεμεσός

Τ.Κ 3110 Κύπρος

T.(CY)+357 96764120-25383892

T.(GR)+30 6945788289

email :xanthi.tsiouka@gmail.com

Ώρες Λειτουργίας

Δευτέρα - Παρασκευή

10:00 - 20:00