Crystals and Herbs

Spread the love

Κρύσταλλοι - Crystals

Οι κρύσταλλοι δηλαδή οι ημιπολύτιμοι λίθοι είναι ένα πολύ σημαντικό μέσω χαλάρωσης και αυτοθεραπείας από αρχαιοτάτων χρόνων.

Αρκεί και μόνο να φοράς ένα κρύσταλλο και αυτό προκαλεί τις ιδιότητες που έχει κάθε κρύσταλλος.

Θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε μερικούς από τους πιο σημαντικούς καθώς και τις ιδιότητες τους.

ΜΑΛΑΧΙΤΗΣ

Διεισδύει στους “σωρούς” των κουβαριασμένων συναισθημάτων που έχουν εδραιωθεί στο ηλιακό πλέγμα, μπλοκάροντας τη ροή της ενέργειας, και τα ξεδιαλύνει. Είναι όπως ένας καλός, τίμιος φίλος που θα σου πει την αλήθεια για τον εαυτό σου.

Δρα ως εξαγνιστής ενώ παράλληλα φέρνει την αλλαγή και μεταμορφώνει. Έχει τεράστια προστατευτική δύναμη και είναι καλό φυλακτό για τις μετακινήσεις με το αυτοκίνητο και τα αεροπορικά ταξίδια.

Στις επιχειρήσεις βοηθά στην άνοδο των πωλήσεων και δυναμώνει την πίστη μεταξύ των συνεταίρων.

Συνιστάται σε περιπτώσεις αυτισμού, δυσλεξίας, επιληψίας, αρθρίτιδας, άσθματος, υπερτοξίνωσης, υπερβολικής έκθεσης σε ραδιενεργο ακτινοβολία, κιρσούς, θλάσεις και μυική κόπωση. Επειδή εχει μεγάλη απορροφητικότητα, πρέπει να καθαρίζεται συχνά, για να μη θαμπώσει ή σπάσει.

ΣΕΛΕΣΤΙΤΗΣ

Πέτρα ουράνια, σοφίας, ισορροπίας, εσωτερικής αφύπνισης, ειλικρίνιας και πνευματικής ανάπτυξης. Στο 5 τσάκρα διευκολύνει την έκφραση των μεγάλων αληθειών που ίσως είναι καταπιεσμένες ή βρίσκονται σε συσκότιση μέσα μας.

Διδάσκει ότι πρέπει να ζούμε την κάθε μέρα της ζωής μας με πνευματικότητα και να είμαστε ανοιχτοί και καθαροί σαν τα μικρά παιδιά. Βοηθά τις επικοινωνίες μας με τις οντότητες των αγγελικών βασιλείων και φωτίζει την οδό των αστρικών μας ταξιδιών. Ένας σελεστίτης κάτω από το μαξιλάρι γίνεται εξαίσια γέφυρα φωτός για τα όνειρά μας και τις νυχτερινές μας εσωτερικές επικοινωνίες.

ΣΟΔΑΛΙΘΟΣ

Είναι ένας από τους αφυπνιστές της έκτης αίσθησης καθώς προετοιμάζει το νου να δεκτεί την εσωτερική όραση και την ενορατική γνώση. Ησυχάζει το νου και του προσφέρει την ικανότητα να καταλήγει σε λογικά συμπεράσματα. Είναι ο σύνδεσμος μεταξύ της σκέψης και του συναισθήματος.

Ιδιαίτερα καλός για τους υπερευαίσθητους και τους αντιδραστικούς, επειδη στρέφει το ατομο απο την παρόρμηση, στη λογική. Απελευθερώνει από φόβους και ενοχές και καταπολεμά την αυπνία.(Φοβοι Νύχτας) Αντικαθιστά παλιά πρότυπα σκέψης με καινούργια, πιο αποτελεσματικά. Είναι καλό να χρησιμοποιείται από ομάδες γιατί ενθαρρύνει τη συνεργασία, τον θαυμασμό και την εμπιστοσύνη. Σε σωματικό επίπεδο επηρρεάζει θετικά τον θυρεοειδή αδένα και τους λεμφαδένες

ΡΟΔΟΝΙΤΗΣ

Αντιθετα με τους διαφανείς ροζ λίθους που ενεργοποιούν την ενέργεια της αγάπης, ο Ροδονίτης εισάγει την αγάπη στο φυσικό πεδίο και της δίνει την δυνατότητα να εκφραστεί στην απλή καθημερινότητά μας. Με τον Ροδονίτη διατηρούμε την ατμόσφαιρα της αγάπης σε όλες τις δραστηριότητές μας, από το πλύσιμο των πιάτων και την οδήγηση, μέχρι και κατά την διάρκεια μιας συγκρουσης με φίλους.Φέρνει σταθερότητα και μας διδάσκει πως μπορούμε να ειμαστε αξιαγάπητοι και ταυτόχρονα δυνατοί και σταθεροι στη θέση μας και ότι μπορούμε να αγαπ άμε χωρίς να θυσιάζουμε την αξιοπρέπειά μας.

Στο κέντρο της καρδιάς και στο ηλιακό πλέγμα μας δίνει μια αίσθηση σιγουριάς για την αγάπη των άλλων και προωθεί την κατανόηση και αποδοχή του εαυτού μας.

ΑΚΟΥΑΜΑΡΙΝΑ

Σχετίζεται με τις θηλυκές θαλάσσιες θεές και το νερό. Βοηθάει στην επικοινωνία με τα δελφίνια και με όντα υψηλότερων

δονήσεων, γιατί αφυπνίζει την αθωότητα και την αγνότητα. Ενθαρρύνει την έκφραση της συμπαντικής αλήθειας, φέρνει έμπνευση και νέες ιδέες, μειώνει την τάση για κριτική, αυξάνει την αυτογνωσία και ενεργοποιεί τη διαδικασία της μάθησης.

Λίθος προστάτης των ανθρώπων που σχετίζονται με τη θάλασσα και διαίτερα των δυτών. Χαλαρώνει το νευρικό σύστημα, ανακουφίζει τα μάτια και το λαιμό, ενώ συνδέεται και με τα όργανα που καθαρίζουν τον οργανισμό.(Ηπαρ, Νεφρά, σπλήνας)

ΑΒΕΝΤΟΥΡΙΝΗ

Καθαρή πράσινη θεραπευτική του ακτίνα, διεισδύει σε κάθε πρόβλημα και προσφέρει τον κραδασμό του για την θεραπεία. Μπορεί κανείς να τον έχει μαζί του σε περιόδους στρες και αναστάτωσης, καθώς κατευνάζει την ενέργεια και φέρνει ισορροπία. Διαλύει όσα συναισθήματα δημιουργούν μπλοκαρίσματα στην καρδιά ή στο ηλιακό πλέγμα. Εξανεμίζει τους “θαμμένους φόβους”, ιδιαίτερα αυτούς που δημιουργήθηκαν στα πρώτα επτά χρονια της ζωής μας.

Πολύ καλός για πονοκεφάλους και ημικρανίες, γιατί ηρεμεί τη νοητική ένταση και διώχνει το θυμό. Επιδρά θετικά σε επινεφρίδια, καρδιά, πνεύμονες, μυϊκό και ουρογεννητικό σύστημα. Μαζί με ροζ χαλαζία θεραπεύει με την αγάπη, τις πληγές της καρδιάς, ενώ σε συνδυασμό με τον μαλαχίτη (ο οποίος αναδύει το πρόβλημα), φέρνει ανακούφιση και θεραπεία στο ηλιακό πλέγμα.

ΤΥΡΚΟΥΑΖ

Βοηθάει ανθρώπους ή χώρους που έχουν συσσωρευμένο πολύ θυμό. Η ενέργεια που εκπέμπει είναι χαλαρωτική και καταπραϋντική. Διώχνει το άγχος και τη νευρικότητα, και ισορροπεί τα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου.

Βοηθά στο διαλογισμό και την ενατένιση του μέλλοντος, και φέρνει ευχάριστα όνειρα. Ανακουφίζει από συνεχή χαμηλό πυρετό, δυναμώνει το σκελετικό σύστιμα και βοηθάει σε μολύνσεις και ερεθισμούς του λαιμού

ΜΑΤΙ ΤΗΣ ΤΙΓΡΗΣ

Μας φέρνει πιο κοντά στο συναίσθημα της ευτυχίας. Χαρίζει αισιοδοξία και μια πιο ενεργητική αντιμετώπιση της ζωής. Δίνει δύναμη, κουράγιο και αυτοπεποίθηση, και την ικανότητα να αναγνωρίζουμε τη χαρά στις μικρές καθημερινές στιγμές Πολύ χρήσιμη όταν πρέπει να πάρουμε αποφάσεις, καθώς προσφέρει νοητική διαύγεια και αυξάνει την αντίληψη. Ενώνει το συναίσθημα με την σεξουαλική πράξη και μειώνει τους φόβους γύρω από το σεξ. Ελκύει την επιτυχία και τα πλούτη και εξασφαλίζει οικονομική σταθερότητα και αφθονία.

Σε σωματικό επίπεδο χρησιμοποιείται για την ενδυνάμωση της σπονδυλικής στήλης, σε κολικούς και σπασμούς κάθε είδους, για τα αναπαραγωγικά όργανα και για προβλήματα στα μάτια.

ΠΕΡΙΔΟΤΟ (ΟΛΙΒΙΝΗΣ)

Στέλνει άπλετο φως στο εσωτερικό μας σκοτάδι εξορκίζοντας αισθήματα ενοχών και φόβους. Γεμίζει τη συνειδητότητα με φωτεινές, “ηλιακές” ενέργειες, και διώχνει τη λύπη και την κατάθλιψη. Δρα άμεσα στο ηλιακό πλέγμα, μειώνοντας τις νευρικές εντάσεις και επουλώνοντας τις πληγές που έχουν προκληθεί από οργή, ζήλια και πικρία. Έχει θετική επίδραση στα επινεφρίδια που είναι οι ‘αποθήκες“ του συγκινησιακού μας κάρμα. Είναι μια πέτρα που αναζωογονεί το σώμα, και ισορροπεί τη δράση του ορμονικού συστήματος. Ανακουφίζει απο στομαχόπονους και γενικότερα πόνους που προέρχονται απο συναισθηματική ένταση.

ΑΙΜΑΤΟΠΕΤΡΑ (ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ)

Η αιματόπετρα συνδυάζει το βαθύ πράσινο της γης με το εξίσου βαθύ κόκκινο του αίματος και δημιουργεί έναν πανίσχυρο καθαριστή του φυσικού σώματος. Καλό είναι να τοποθετείται όπου υπάρχει “συμφόρηση” ή ελλιπής κυκλοφορία της ενέργειας. Φέρνει θάρρος, αποφασιστικότητα και νέα ώθηση στα ταλέντα. Προωθεί τις θετικές και ελπιδοφόρες σκέψεις, ενώ απομακρύνει τα νοητικά παράσιτα κατά τη διάρκεια του διαλογισμού.

Χρήσιμη για όλες τις παθήσεις του αίματος, πετρες χολής, αναιμία, τσιμπήματα και δηλητηριάσεις. Μπορεί να βοηθήσει τα άτομα εκείνα τα οποία έχουν ήδη καθαριστεί σε σωματικό και συναισθηματικό επίπεδο, να μπορέσουν να μεταφέρουν περισσότερο φως και ενέργεια. Εναρμονίζει τους κραδασμούς και των τεσσάρων κάτω τσάκρα.

ΦΘΟΡΙΤΗΣ

Ίσως ο ισχυρότερος λίθος της Νέας Εποχής, γνωστός και ως “ο έξυπνος λίθος”. Στη γη εμφανίστηκε πρόσφατα και αντιπροσωπεύει την κατάσταση εκείνη του πνεύματος στην οποία θα φτάσουμε τα επόμενα χρόνια. Είναι για την ανάπτυξη του νου, της ικανότητας για κατανόηση και για την αφομοίωση των μη φυσικών πραγματικοτήτων της 4,5 και 6 διάστασης.

Μεγενθύνει την συγκέντρωση και την διάνοια,και συνδέεται με την υψηλότερη βαθμίδα της νοητικής εξέλιξης. Πολλοί πιστεύουν οτι ο λίθος αυτός δεν σχηματίστηκε στη γη αλλά μεταφέρθηκε εδώ από ανώτερες διαστάσεις για να μας βοηθήσει στην εξελικτική μας πορεία αλλά και στην κατανόηση των διαστάσεων αυτών. Με τον φθορίτη μπορούμε να βιώσουμε την ωραιότητα της ουδετερότητας και την αιώνια στιγμή. Μας επιτρέπει να διατηρούμε μια διαλογιστική στάση, ενώ βρισκόμαστε στο μέσον της φυσικής δραστηριότητας και μας βοηθάει να διακρίνουμε την πραγματικότητα μεσα από τις αυταπάτες, και το αιώνιο από το παροδικό

ΚΑΡΝΕΟΛΗ

Συμβολο της δυναμης και της ομορφιας του πλανήτη μας. Φερνει έμπνευση στους καλλιτέχνες και βοηθα όσους έχουν καλλιτεχνικες τάσεις που δεν τις εκφράζουν λόγω ντροπής ή φόβου, να δημιουργήσουν και να πιστέψουν στο ταλέντο τους.

Πολύ καλή πέτρα για περιπτώσεις απάθειας, παθητικότητας και μη δράσης.Διώχνει τη ζήλια το θυμό τη νευρικότητα και το φόβο, και δυναμώνει τη φωνή. Συνδιάζει την ενεργητική θερμή και ζωτική αρσενική δύναμη, με την θηλυκή ενέργεια της δημιουργίας και της θρέψης.

Σχετιζεται με τη γονιμότητα και τα αναπαραγωγικά όργανα ενώ αυξάνει και την σεξουαλική επιθυμία. Βοηθά σε προβλήματα πέψης, χολής και νεφρών, σε νευραλγίες, κρυολογήματα και δερματικά.

ΛΑΒΡΑΔΩΡΙΤΗΣ

Έχει απόλυτη σχέση με την επίτευξη του σκοπού μας στη γη, δίνοντας ώθηση και πίστη προς αυτόν.Δια μέσου της αντανάκλασης του φωτός που παράγεται από το ορυκτό, μας βοηθά να κατανοήσουμε τις εσωτερικές μας ψυχικές ικανότητες και μας φέρνει σε επαφή με ανώτερες φωτεινές δυνάμεις, με στόχο την διδασκαλία. Συμβολίζει την προσπάθεια του εαυτού να γνωρίσει την ψυχή. Ενισχύει την ενόραση και φέρνει καθαρότητα στη σκέψη και εισάγει διδασκαλίες “άλλων κόσμων” στον κόσμο που ζούμε.

Θετική η συμβολή της σε εγκεφαλικές διαταραχές, αγχος, προβλήματα πέψης και μεταβολισμού.

ΛΑΠΙΣ ΛΑΖΟΥΛΙ

Το βασιλικό μπλε χρώμα του συμβολίζει την απεραντοσύνη του ουρανού. Είναι κατάλληλος για να διατηρήσει την πίστη σε έναν δεσμό ή να συνδέσει τον έρωτα με μια πνευματική αγάπη. Ελκύει νέους φίλους και εξασφαλίζει την αγάπη των παλιών.

Προστατεύει τα παιδιά από το μάτι και τα ατυχήματα και έχει μεγάλες θεραπευτικές και εξαγνιστικές ιδιότητες.

Στο τσάκρα του λαιμού, ανακουφίζει από προβλήματα λάρυγγα, οισοφάγου και αμυγδαλίτιδες. Ενώ στο τριτο μάτι ενεργοποιεί την εσωτερική γνώση και τον διορατικό νου.

Πολύ ισχυρό βοήθημα για την κατανόηση της γνώσης και της σοφίας αρχαίων πολιτισμών. (Κυρίως της Αιγύπτου). Ο Λάπις αντιπροσωπεύει τη διείσδυση στο σκοτάδι και τις αυταπάτες μας, που στοχεύει στην εναρμόνισή μας με το θεικό εαυτό μας.

Τα ψήγματα χρυσού συμβολίζουν τη σοφία που αποκτά κανείς, ολοκληρώνοντας αυτήν τη διαδικασία

ΑΙΜΑΤΙΤΗΣ

Λίθος για τους πολεμιστές του φωτός. Φέρνει αξιοπιστία, εμπιστοσύνη, αυτοέλεγχο, και σταθερότητα. Ενισχύει τη μνήμη και μειώνει το στρες που αφορά τα ταξίδια. Εξαιρετικός γειωτής ενεργειών, χρησιμος σε όσους αδυνατούν να υλοποιήσουν τις ιδέες τους. Ισορροπεί το αιθερικό και φυσικό νευρικό σύστημα.

Πολυ καλός για όλες τις παθήσεις του αίματος και τις αιμορραγίες. Δυναμώνει τα ερυθρά αιμοσφαίρια και βοηθά στην απορρόφηση του σιδήρου

ΛΕΥΚΟΣ ΧΑΛΑΖΙΑΣ

Είναι ο αυτοκράτορας των κρυστάλων. Η ιστορία του ξεκινάει από την Αντλαντίδα, ενώ έχει χρησιμοποιηθεί από όλους τους αρχαίους πολιτισμούς σε θεραπείες και τελετουργίες. Είναι ένας προστατευτικός σύμμαχος που εναρμονίζει, καθαρίζει, και ισορροπεί την αύρα. Αντανακλά λευκό αγνό φως και αφυπνίζει τη συνείδηση. Ιδανικός για διαλογισμό σε βαθύτερα επίπεδα και ισχυρό βοήθημα στη μαντεία. Δυναμώνει την ενέργεια σε ολόκληρο το σώμα και ενισχύει την αμυνα του οργανισμού. Φέρνει ισορροπία σε όλα τα επίπεδα (Σωματικό, συναισθηματικό, νοητικό και πνευματικό) και επαναφέρει τη φυσιολογική ροη της ενέργειας, όταν υπάρχουν μπλοκαρίσματα. Περιέχει τις ιδιότητες όλων των χρωμάτων, ενώ συγκεντρώνει και τα πέντε στοιχεία (νερό, γη, φωτιά, ξύλο, μέταλλο)

ΑΜΕΘΥΣΤΟΣ

Ησυχάζει το νου και αναζοωγοννεί το πνεύμα. Ανοίγει το τρίτο μάτι και ενισχύει την διαίσθηση. Βοηθάει να ξεφύγουμε από επικεντρωμένα στο Εγώ πρότυπα σκέψης, και ανοίγει το δρόμο προς τον ανώτερο νου. Μας διδάσκει την ταπεινοφροσύνη, την αληθινή γνώση, και τη σοφία. Ένας από τους καλύτερους λίθους για την αντιμετώπιση πονοκεφάλων, για την αϋπνία, τους εφιάλτες και για απαλλαγή από εθισμούς.

Ο αμέθυστος λέει. “Παραδώσου, ώστε να μπορέσεις να δεις πέρα από τους κύκλους και τις συνθήκες που κατατρώγουν την προσοχή σου και προσκολλούν τη συνειδητότητά σου στο φυσικό κόσμο.

ΡΟΖ ΧΑΛΑΖΙΑΣ

Το απαλό ροζ χρώμα του παρηγορεί και θεραπεύει κάθε πληγή που έχει συσσωρευτεί στην καρδιά. Βοηθάει πολύ ανθρώπους που δεν έχουν λάβει αρκετή αγάπη σαν παιδιά ή που πιστεύουν οτι δεν την αξίζουν, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να αγαπήσουν τον εαυτό τους. Διδάσκει πως η πηγή της αγάπης βρίσκεται μέσα μας, μας δείχνει τη συγχώρεση και φέρνει εσωτερική φροντίδα και παρηγοριά.

Όταν αισθάνεται η ψυχή την ενέργειά του, αναστενάζει από ανακούφιση καθώς διαισθάνεται οτι έρχεται η θεραπεία. Αφήστε τα δάκρυα να κυλήσουν για να ενθαρρύνετε την απελευθέρωση των καταπιεσμένων συναισθημάτων. Πείτε στον εαυτό σας πως ότι κι αν συμβεί, εσείς θα είστε κοντά του!

ΚΙΤΡΙΝΗΣ

Η Ενέργειά του είναι σαν εκείνη του ήλιου, ζεστή, διεισδυτική, δυναμωτική και ζωοφόρα Μας βοηθά να προσελκύσουμε τα πλούτη της γης και να αποκτήσουμε υλική δύναμη.

Μας εμποτίζει με εσωτερική σιγουριά, θέληση και αυτοπεποίθηση. Σκοπός του είναι να εκδηλώνει την ενέργεια του χρυσού φωτός στο φυσικό πεδίο.

Σχετίζεται με την ικανότητα της αφομοίωσης καθώς μας βοηθά να επεξεργαζόμαστε τα γεγονότα της ζωής, να τα βάζουμε σε τάξη, και να απομακρύνουμε τα άχρηστα. Πολύ καλή πέτρα για τους εσωστρεφείς, και όσους νιώθουν ότι δεν μπορούν να τα καταφέρουν στη ζωή ή τους λείπει το κίνητρο.

Σε σωματικό επίπεδο βοηθάει στην αποτοξίνωση και σε προβλήματα στο πεπτικό σύστημα

ΚΑΠΝΙΑΣ

Πέτρα γείωσης των ενεργειών. Εξαιρετική για όσους νιώθουν καταπίεση, ε ξάντληση έχουν τάσεις αυτοκτονίας ή αισθάνονται εξαρτημένοι απο καταστάσεις ή ανθρώπους. Ενισχύει την αυτοσυγκέντρωση, και μεγενθύνει την αντίληψη και την κατανόηση κατα την μάθηση. Ανοίγει πύλες για να εισέλθει το φως στον κατώτερο – εγωικό – εαυτό μας, και μας δίνει τη δύναμη να υλοποιήσουμε τα όνειρά μας, καθώς προβάλλει στην εσωτερική μας οθόνη το όραμα του “επι γης ουρανού”.

Στο διαλογισμό, βοηθάει όσους δυσκολεύονται να χαλαρώσουν επειδη τους απασχολούν έντονα αγχωτικές σκέψεις και καθημερινά προβλήματα.

Bότανα -Herbs

Η φύση διαθέτει ένα ισχυρό οπλοστάσιο που αν χρησιμοποιηθεί σωστά μπορεί να ανακουφίσει ποικίλα προβλήματα υγείας. Οι ευεργετικές ιδιότητες των βοτάνων είναι γνωστές από την αρχαιότητα και όλοι οι αρχαίοι πολιτισμοί χρησιμοποιούσαν βότανα για τη θεραπεία διαφόρων παθήσεων. Ακόμα και σήμερα, εάν τα βότανα χρησιμοποιηθούν σωστά, μπορούν να προσφέρουν ανακούφιση σε διάφορες δυσάρεστες καταστάσεις όπως:.

ΑΓΧΟΣ: Βαλεριάνα, Πασιφλώρα, Χαμομήλι, Τζινσενγκ, Τίλιο, Μελισσόχορτο, Μέντα, Λυκίσκος, Ιξός, Ανεμώνη, Σκουτελάρια, Βάλσαμο.

ΑΔΥΝΑΜΙΑ (ΑΤΟΝΙΑ): Αγγελική, Τσουκνίδα, Φασκόμηλο.

ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ: Λουΐζα, Μάραθος, Αψιθιά

ΑΕΡΙΑ: Μαντζουράνα, Λουΐζα, Μάραθος, Θρούμπι

ΑΙΜΟΡΡΟΙΔΕΣ: Αχιλλαία, Λάπαθο, Πολύκομπο, Τσουκνίδα.

ΑΚΡΑΤΕΙΑ ΟΥΡΩΝ: Έφεδρα, Εκουΐζετο.

ΑΚΜΗ: Εχινάκια, Τίλιο, Φυτολάκα, Χαμομήλι

ΑΜΝΗΣΙΑ: Μελισσόχορτο, Τζινσενγκ, Θυμάρι, Μαντζουράνα.

ΑΜΟΙΒΑΔΕΣ: Σκόρδο, Απήγανος

ΑΜΥΓΔΑΛΙΤΙΔΑ: Γάλιο, Μύρο, Εχινάκια, Ύδραστις, Φασκόμηλο, Φυτολάκα, Αγριμόνιο.

ΑΝΑΙΜΙΑ: Τριφύλλι, Τσουκνίδα, Αγγελική, Λάπαθο, Κρόκος.

ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ: Τζινσενγκ, Μελισσόχορτο, Δίκταμο, Κάρδαμο σπόρος.

ΑΝΟΡΕΞΙΑ: Αγκινάρα, Αγγελική, Αψιθιά, Γαϊδουράγκαθο, Γεντιανή.

ΑΡΘΡΙΤΙΚΑ: Φασκόμηλο, Τίλιο, Σημύδα, Σπειραία, Κριθάρι, Αγγελική.

ΑΡΡΥΘΜΙΕΣ: Βίσκος, Κράταιγος, Σκόρδο.

ΑΡΤΗΡΙΟΣΚΛΗΡΩΣΗ: Ιξός, Τίλιο, Κράταιγος, Σκόρδο.

ΑΣΘΜΑ: Βάλσαμο, Ευκάλυπτος, Γλυ-κόριζα, Ρίγανη, Λεβάντα, Λομπέλια, Εφέδρα, Ινούλα

ΑΫΠΝΙΑ: Βαλεριάνα, Πασιφλώρα, Τίλιο, Λυκίσκος, Χαμομήλι.

ΑΦΘΕΣ: Αλταία, Βάτος, Τσουκνίδα, Τριαντάφυλλο.

ΒΗΧΑΣ: Βήχιο, Ρίγανη, Τσάϊ Βουνού, Βερμπάσκο, Νεπέτα, Γλυκάνισο, Μαρρούβιο, Πλάταγκο, Πριμούλα, Σύμφυτο, Ύδραστις, Ύσσωπος, Θυμάρι, Αλθαία, Ζαμπούκος, Φασκόμηλο, Πολυτρίχι.

ΒΡΟΓΧΙΤΙΔΑ: Αλθαία, Μολόχα, Βερμπάσκο, Μαρούβιο, Γλυκάνισο, Τουριλάγκο, Γλυκόριζα, Ευκάλυπτος, Θυμάρι, Κρόκος.

ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Γαϊδουράγκαθο, Άνηθος, Μάραθος, Τριγωνέλλα.

ΓΑΣΤΡΙΤΙΔΑ: Αλθαία, Μολόχα, Γερά-νιο, Φασκόμηλο, Σπειραία, Φτελιά, Σύμφυτο, Υδράστις, Χαμομήλι.

ΓΡΙΠΗ: Δυόσμος, Αχιλλαία, Εχινάκια, Καγιέν, Τσάι Βουνού, Ζαμπούκος, Σινάπι, Ύδραστις

ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗ: Βασιλικός.

ΔΙΑΒΗΤΗΣ (ΣΑΚΧΑΡΟ): Αγκινάρα, Αγριμόνιο, Αμυγδαλιά, Καρυδόφυλλα, Αψιθιά, Λαγοκημιθιά, Τσουκνίδα, Μύρτιλλος, Φύλλα Ελιάς.

ΔΙΟΥΡΗΤΙΚΑ: Αγριάδα, Σκορπίδι, Γένια Καλαμποκιού, Τσουκνίδα, Λουΐζα.

ΔΙΑΡΡΟΙΑ: Σπειραία, Αλχιμίλλα, Γόμα Αραβίας, Αψιθιά, Γεράνιο, Αγριμόνιο, Σύμφυτο, Τριαντάφυλλο.

ΔΥΣΕΝΤΕΡΙΑ: Βασιλικός, Καρυδόφυλλα, Λάπαθο.

ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑ: Φύλλα Αιγύπτου, Αψιθιά, Κόλιανδρος, Χαμομήλι, Μέντα, Δίκταμο, Δυόσμος, Κάρδαμο, Φασκόμηλο, Μάραθος, Γαϊδουράγκαθο, Τριφύλλι, Μελισσόχορτο, Πιπερόριζα, Άκορος.

ΔΥΣΠΝΟΙΑ: Ευκάλυπτος, Ζαμπούκος, Βασιλικός.

ΕΛΚΗ (ΣΤΟΜΑΧΙΚΑ): Μύρο, Φασκόμηλο, Χαμομήλι.

ΕΛΚΗ (ΔΕΡΜΑΤΟΣ): Καλέντουλα, Εχινάκια, Ύδραστις.

ΕΛΚΗ (ΠΕΠΤΙΚΑ): Αλθαία, Σπειραία, Χαμομήλι, Δίκταμο, Λουΐζα.

ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ: Αμυγδαλιά, Λυγαριά.

ΕΚΖΕΜΑ: Άρκτιο, Γάλιο, Τίλιο, Ίριδα, Στελάρια, Τριφύλλι, Τσουκνίδα, Ύδραστις, Χαμομήλι.

ΕΜΕΤΟΣ: Βαλλωτή, Γαρύφαλλο, Δυόσμος, Σπειραία.

ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ: Κρόκος, Τσιμιτσιφούγκα, Λυγαριά, Βάλσαμο.

ΕΜΜΗΝΟΡΡΟΙΑ (ΕΠΩΔΥΝΗ): Ανεμώνη, Βαλεριάνα, Τσιμιτσιφούγκα, Πετασίτης, Σκουτελάρια, Τζινσενγκ.

ΕΜΜΗΝΟΡΡΟΙΑ (ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ): Απήγανος, Αχιλλαία, Λυγαριά, Φλισκούνι.

Ανοίξεως 24

Εκάλη, Λεμεσός

Τ.Κ 3110 Κύπρος

T.(CY)+357 96764120-25383892

T.(GR)+30 6945788289

email :xanthi.tsiouka@gmail.com

Ώρες Λειτουργίας

Δευτέρα - Παρασκευή

10:00 - 20:00