Γιόγκα Γέλιου και Θεατρικό Παιχνίδι

Spread the love

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ;

Το θεατρικό παιχνίδι είναι μια βιωματική δραστηριότητα όπου μέσα από την κίνηση και τον αυτοσχεδιασμό ο καθένας μπορεί να εκφραστεί και να απελευθερώσει συναισθήματα με ένα διαφορετικό τρόπο. Η χρήση των θεατρικών τεχνικών μπορεί να βοηθήσει στο να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας ,να εμπλουτίσουμε εμπειρίες και αυτοπεποίθηση. Ότι κάνουμε στο σώμα μας δημιουργεί κάποιες αλλαγές στον εσωτερικό μας κόσμο και στα συναισθήματα μας. Το θεατρικό παιχνίδι μας φέρνει στο τώρα. Κάτι γίνεται αυτή τη στιγμή ,οπότε είμαστε απόλυτα στο παρών συγκεντρωμένοι να νιώσουμε τα συναισθήματα μας και να τα απελευθερώσουμε.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η YOGA ΤΟΥ ΓΈΛΙΟΥ;

Η yoga γέλιου είναι μια καινοτομική πρωτοποριακή ιδέα που ξεκίνησε το 1995 από τη Βομβάη της Ινδίας από τον Δόκτορ Μαντάν Κατάρια .Η yoga γέλιου δε βασίζεται στο χιούμορ ή στα ανέκδοτα καθένας μπορεί να γελάσει χωρίς κανένα εξωτερικό ερέθισμα. Γελάμε σαν άσκηση στην αρχή και επειδή βρισκόμαστε σε ομάδα και διατηρούμε οπτική επαφή μεταξύ μας σύντομα καταλήγουμε σε αυθόρμητο μεταδοτικό γέλιο. Η ιδέα της yoga γέλιου στηρίζεται στο επιστημονικά αποδεδειγμένο γεγονός ότι το σώμα μας δεν μπορεί να διαχωρίσει ανάμεσα στο προσποιητό και αυθόρμητο γέλιο κι έτσι απολαμβάνουμε τα ίδια φυσιολογικά και ευεργετικά οφέλη στο σώμα μας είτε γελάσουμε προσποιητά είτε εγκάρδια.

Το γέλιο λοιπόν είναι το καλύτερο φάρμακο! Οι άνθρωποι έχουν φτιαχτεί για να γελούν. Το γέλιο είναι ένας φυσικός τρόπος καταπολέμησης του άγχους.

Γυμναστείτε γελώντας! Όλοι ξέρουμε ότι το γέλιο μας κάνει να αισθανόμαστε καλά. Μισή ώρα γέλιου μπορεί να έχει αξιοσημείωτη επίδραση στην υγεία. Επιπλέον, το γέλιο αποτελεί μία ήπια μορφή άσκησης. Γεμίζει το σώμα με οξυγόνο, καθαρίζει σε βάθος τις αναπνευστικές οδούς και γυμνάζει τους πνεύμονες. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για ανθρώπους που δεν γυμνάζονται τακτικά.

Ανοίξεως 24

Εκάλη, Λεμεσός

Τ.Κ 3110 Κύπρος

T.(CY)+357 96764120-25383892

T.(GR)+30 6945788289

email :xanthi.tsiouka@gmail.com

Ώρες Λειτουργίας

Δευτέρα - Παρασκευή

10:00 - 20:00